Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
polentacake

Polentacake met vanille-ijs en gerookte pecancrunch

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Bereiding

  1. Meng de pecannoten met de olie en verdeel ze over een grillpan. Week het rookhout kort in water. Steek de houtskool in de Big Green Egg aan en verwarm tot 100-125°C. Strooi zodra het aanmaakblokje is opgebrand het rookhout over de kolen. Plaats de convEGGtor en het grillrooster in de EGG en zet de pan met pecannoten erop. Rook de pecannoten ca. 1 uur in de Big Green Egg op 100-125°C.

  2. Bereidt de Big Green Egg opnieuw voor en plaats de convEGGtor en het grillrooster erin. Laat de temperatuur oplopen tot ca. 200°C. Klop de eieren en de eiwitten met 175 g suiker schuimig. Zeef er 125 g bloem, de polenta en het bakpoeder boven en spatel het er voorzichtig doorheen. Was de citroen met heet water, wrijf hem droog en rasp de schil er fijn af. Pers het sap uit de citroen. Roer de citroenschil, de yoghurt en de olie door het beslag. Schenk het beslag in een met boter ingevet en met bloem bestoven bakblik (ca. 24 cm Ø) en bak de cake ca. 25 minuten in de Big Green Egg.

  3. Breng in een pannetje het citroensap met 2 el water en 100 g suiker aan de kook. Kook tot de suiker goed is opgelost. Laat afkoelen. Neem de cake uit de Big Green Egg, stort hem uit de vorm en laat hem afkoelen op een rooster. Prik enkele gaatjes in de cake. Schenk de citroensiroop eroverheen en laat verder afkoelen.

  4. Hak de gerookte pecannoten grof. Schep het vanille-ijs in 6 bollen en wentel ze door de pecannoten. Snijd de polentacake in 6 punten en serveer met de bollen ijs. Bedruppel met de honing.

Foto's: foodies

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)