• Home
  • Recepten
  • Blog
  • Win!
  • Magazine
  • Abonneren
  • Contact
  • Home
  • Recepten
  • Blog
  • Win!
  • Magazine
  • Abonneren
  • Contact

Polentafrietjes

Polentafrietjes
4.3 (16 stemmen)
  • 4 Personen
  • 75 Minuten
  • Beginner

Ingrediënten

  • 1 kippenbouillonblokje
  • 150 g maïsmeel
  • boter om in te vetten
  • 2 el olijfolie
  • 4 takjes tijm
  • (zee)zout

Bereiding

  1. Breng 750 ml water met het bouillonblokje aan de kook. Roer er geleidelijk het maïsmeel doorheen. Kook het maïsmeel ca. 15 minuten boven laag vuur. Stort het geheel in een ingevette ovenschaal en laat het afgedekt afkoelen in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Snijd de polenta in dikke frieten. Besprenkel met 2 el olijfolie. Strooi er de tijm overheen en rooster in ca. 45 minuten krokant in de oven. Schep regelmatig om. Bestrooi met zout.

Meer overheerlijke recepten vind je in de nieuwe Foodies!

Denk nasi goreng, saté, sushi en spekkoek; loopt het water je al in de mond? De uiteenlopende Aziatische keuken is...Lees verder

Friet frites maïsmeel olijfolie oven polenta tijm

Vorig receptCourgettebeignets

Volgend receptSpaghetti cacio e pepe

Recepten

Meer uit onze keuken

75 Minuten

Snoekbaars en gegrild katenspek met geglaceerde bospeen

120 Minuten

Perzische aubergineschotel

40 Minuten

Polenta met gorgonzola, spinazie en gebakken oesterzwammen

45 Minuten

Cote de boeuf met béarnaise en bospeen

Foodies

Foodies is er voor mensen die van lekker eten houden. De recepten zijn smaakvol, maar altijd maakbaar en toegankelijk. Van de beginnende tot gevorderde kok, in foodies vind je voor ieder wat wils!

Connect

Meer food

koken & genieten

F&L Media B.V. | Cookies | Privacybeleid | Voorwaarden | Adverteren | Vacatures

We gebruiken cookies om de website goed te laten werken, het gebruik te meten en relevante advertenties te tonen. Meer informatie.