Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en bak er de pompoen, de ui en de wortel een beetje zacht maar nog niet gaar in. Breng op smaak met de knoflook, de kurkuma, de chilivlokken, zout en peper. Zet de groenten apart terwijl je de rest bereidt.
  2. Smelt voor de roux de roomboter in een steelpannetje. Voeg de bloem toe en blijf ca. 1 minuut goed roeren met een houten lepel zodat de bloem kan garen maar niet aanbrandt. Voeg beetje bij beetje de melk toe, breng aan de kook en blijf roeren tot er een gladde en gebonden saus (een roux) ontstaat. Breng op smaak met de Provençaalse kruiden en zout en peper.
  3. Haal de roux van het vuur en roer de doperwten, de pompoenpitten en de gebakken groenten erdoorheen. Breng op smaak met de gruyère. 4 Vet 4 souffléschaaltjes in met een beetje boter.
    Verdeel de roux over de schaaltjes en leg op ieder schaaltje een plakje bladerdeeg. Druk de zijkanten goed aan of vouw het bladerdeeg over de rand van de schaaltjes. Prik een gaatje in het midden van het bladerdeeg zodat er een beetje lucht kan ontsnappen tijdens het bakken.
  4. Bestrijk het bladerdeeg met het geklutste ei en bak de pot pies 20-30 minuten in de oven tot het deeg mooi goudbruin is. Haal de pot pies uit de oven en laat een paar minuten afkoelen voor het serveren.

Per portie: ca. 439 kcal
15 g eiwit | 25 g vet | 35 g koolhydraten