Foodies 10/2024
Wij gaan bakken
Cover van
Pompoen tartare

Pompoen tartare

In samenwerking met Vegetariërsbond
  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Willem: “Tartare van pompoen en walnoten is minstens even lekker als het klassieke voorgerecht!”

Bereiding

  1. 1. Breng in een grote pan water met wat zout aan de kook en kook er de pompoen in 1-2 minuten beetgaar in. Giet af en laat goed uitlekken. Spreid de pompoenblokjes uit op een schaal en laat ze droogstomen en afkoelen. Rooster de walnoten in een droge koekenpan en laat afkoelen. Hak de helft van de walnoten grof.

  2. 2. Doe de pompoen in een kom en voeg de helft van de sjalot, 2 tl mayonaise, de gehakte walnoten, de walnootolie en de rodewij nazijn toe. Breng het geheel goed op smaak met zout en peper.

  3. 3. Zet een ronde uitsteekvorm van ca. 10 cm Ø op een bord en vul met ¼ van het pompoenmengsel. Maak een kuiltje van ca. 3 cm Ø in het midden. Herhaal met nog 3 borden. Leg in ieder kuiltje een eidooier. Rooster het zuurdesembrood knapperig.

  4. 4. Schik de rest van de sjalot, de augurkjes, de mayonaise, de hele walnoten en de sla eromheen. Geef er zuurdesemtoast bij en strooi als laatste wat zeezout over de eidooiers.

Per portie: 632 kcal | 31 g koolhydraten | 14 g eiwit | 49 g vet

Foto's & receptuur: Willem van Santen

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)