Pompoen tartare
Eenvoudig
25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
1. Breng in een grote pan water met wat zout aan de kook en kook er de pompoen in 1-2 minuten beetgaar in. Giet af en laat goed uitlekken. Spreid de pompoenblokjes uit op een schaal en laat ze droogstomen en afkoelen. Rooster de walnoten in een droge koekenpan en laat afkoelen. Hak de helft van de walnoten grof.
2. Doe de pompoen in een kom en voeg de helft van de sjalot, 2 tl mayonaise, de gehakte walnoten, de walnootolie en de rodewij nazijn toe. Breng het geheel goed op smaak met zout en peper.
3. Zet een ronde uitsteekvorm van ca. 10 cm Ø op een bord en vul met ¼ van het pompoenmengsel. Maak een kuiltje van ca. 3 cm Ø in het midden. Herhaal met nog 3 borden. Leg in ieder kuiltje een eidooier. Rooster het zuurdesembrood knapperig.
4. Schik de rest van de sjalot, de augurkjes, de mayonaise, de hele walnoten en de sla eromheen. Geef er zuurdesemtoast bij en strooi als laatste wat zeezout over de eidooiers.