Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Pompoencake met kastanjes en linzen

Pompoencake met kastanjes en linzen

  • Gemiddeld

  • ca. 2 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 2 u. en 30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 8

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Schil de pompoen. Snijd van de onderkant enkele dikke plakken van ca. 1 cm dik af. Snijd van de bovenkant enkele dikke plakken van ca. 1 cm dik af. Houd de plakken apart. Maak de overige pompoen schoon en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1-2 cm. Meng de blokjes met 1 el zonnebloemolie. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 20-30 minuten in de oven.

  2. Vet een springvorm (ca. 25 cm Ø) in en bekleed hem met bakpapier. Bestrijk hem nogmaals met zonnebloemolie. Verdeel de pompoenplakken zo mooi mogelijk over de bodem van de springvorm. Snijd het teveel aan pompoen eraf. Snijd het teveel aan pompoen in blokjes, doe in een kom met wat water, dek af met vershoudfolie en zet 5-6 minuten in de magnetron. Roer elke ca. 2 minuten door.

  3. Pel en snipper de ui en de knoflook. Was de salie, houd 12 blaadjes apart en hak de overige salie fijn. Was de rozemarijn en hak hem fijn. Verhit de overige olie in een pan. Fruit er de ui in. Voeg de knoflook, de gehakte salie, de helft van de rozemarijn en het foeliepoeder toe en bak kort. Neem van het vuur en laat afkoelen. Roer het gemalen chiazaad met 4 el water door elkaar. Laat wellen.

  4. Hak 200 g kastanjes grof. Giet de linzen af, spoel af met koud water en laat goed uitlekken. Pureer de overige kastanjes met 400 g linzen, de pompoen uit de magnetron en 1/3 van de pompoen uit de oven fijn. Doe het mengsel in een kom. Voeg het uienmengsel, het paneermeel, het chiazaadmengsel en ½ tl zout toe. Roer goed door en voeg de overige kastanjes, de overige linzen en de overige pompoen uit de oven toe. Spatel voorzichtig door elkaar. Verdeel het mengsel over de pompoen in de springvorm en druk goed aan. Dek af met aluminiumfolie.

  5. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Bak de cake ca. 1 uur in de oven.

  6. Verhit de koolzaadolie in een pan. Bak er de overige salie en de overige rozemarijn in. Neem de taart uit de oven, snijd de rand voorzichtig los en stort hem op een taartbord. Verdeel de kruidenolie eroverheen.

Per portie: 316 kcal | 42 g koolhydraten | 8 g eiwit | 11 g vet

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)