Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
pompoencarpaccio met balsamicobietjes

Pompoencarpaccio met balsamicobietjes

  • Gemiddeld

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Een feestelijke vegetarisch voorgerecht: warme carpaccio van plakjes pompoen met kapperappeltjes, rode biet en balsamico als smaakmakers.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Bekleed een bakplaat met bakpapier. Was de pompoen en snijd hem met een scherp mes of een mandoline in dunne plakken. Leg de plakken op het bakpapier en besprenkel met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Bak 20-25 minuten in de oven.

  2. Meng de rode bieten en de sjalotjes in een ovenschaal. Besprenkel met 1 tl balsamicoazijn en bestrooi met zout en peper. Verdeel de rozemarijn eroverheen. Bak ca. 15 minuten in de oven. Maal ondertussen de rucola met een scheutje olijfolie, de pijnboompitjes en wat peper in een keukenmachine tot een gladde pesto.

  3. Verdeel de pompoen als een carpaccio over borden en verdeel de sjalot en de biet eroverheen. Meng de overige balsamicoazijn met de honing en sprenkel over de carpaccio. Maak de carpaccio af met de kapperappeltjes en de rucolapesto. Bestrooi eventueel met gerookte paprikapoeder.

Receptuur, foodstyling en fotografie: Merel Teunis (healthywanderlust.nl)

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)