Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Pompoenpuree met salie en hazelnoten

Pompoenpuree met salie en hazelnoten

  • Eenvoudig

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

De gebruinde boter geeft de pompoenpuree een heerlijke nootachtige smaak. Dat gaat mooi samen met bijvoorbeeld de salie en hazelnoten.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

De gebruinde boter geeft de pompoenpuree een heerlijke nootachtige smaak. Dat gaat mooi samen met bijvoorbeeld de salie en hazelnoten.
Tip
Weet je niet goed welke pompoen je moet kiezen? Bij voorkeur gebruik je een flespompoen.

Bereiding

  1. Doe de stukken pompoen in een grote, magnetronbestendige kom met 4 el water en wat zout. Verhit afgedekt 12-15 minuten in de magnetron tot de pompoen heel zacht is. Of kook de pompoen in een pan met water en wat zout in ca. 15 minuten zacht.

  2. Doe intussen de boter in een kleine pan en laat hem op middelhoog vuur smelten. Verhit de gesmolten boter nog 2-3 minuten tot hij goudbruin wordt en heerlijk nootachtig ruikt. Bak de hele salieblaadjes de laatste minuut in de boter. Haal de pan van het vuur en zet apart.

  3. Stamp de pompoen met een pureestamper fijn. Spatel de fijngehakte salie en ¾ van de gebruinde boter erdoorheen en breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper. Bedruip voor het serveren met de overige boter en garneer met de gebakken salieblaadjes en de hazelnoten.

Per portie: 186 kcal | 13 g koolhydraten | 3 g eiwit | 12 g vet

© BBC Good Food / Immediate Media

Wat vind jij van dit recept?

4.8 / 5.0 (4 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!