Bereiding

Waan je in Duitsland met deze pompoensalade met gekookte worst. Een klassieke combinatie van zuur en worst waar de Duitsers wel raad mee weten.
Huib: “Duitsers weten ook prachtige rosés te maken. Ze maken ze vaak heel licht van kleur zoals de moderne consument dat op prijs stelt. ‘Weissherbst’ staat er dan op het etiket. Dit zijn meestal waanzinnige frisse, zuivere wijnen met een ongeëvenaarde kleur, met een hint van rood koper.”
Evelijn: “Hier moest ik even over nadenken. Hoge zuren in eten, hier in de vorm van azijn en augurken, maken het aantal keuzes in wijn namelijk direct een stuk beperkter. Uiteindelijk valt mijn keuze op grauburgunder (weer zo’n ‘burgunder’, deze keer beter bekend als pinot gris of in Italië pinot grigio). Een echte eetwijn omdat hij eenvoudig combineert. Ook heeft hij vaak iets rokerigs in de smaak wat lekker is bij de worst.”

  1. Schil de pompoen en halveer hem. Verwijder de pitten. Rasp de pompoen met een grove rasp. Pel de uien en snijd ze in ringen. Snijd de augurken in plakjes.
  2. Meng de azijn met de suiker en klop er de olijfolie doorheen. Meng de pompoen, de ui en de augurken met de dressing en breng op smaak met zout en peper. Zet het geheel ca. 20 minuten in de koelkast.
  3. Snijd de worst in plakjes. Snijd de bieslook fijn. Verdeel de worst en de bieslook over de salade en serveer.

Foto’s: foodies