Pompoenstoof met groene kool
Eenvoudig
35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verhit de olie in een grote braadpan op matig vuur en fruit er de uien en de knoflook in ca. 5 minuten zacht in. Voeg de tomatenpuree, de gember, de rode peper en de specerijen toe en fruit 1 minuut mee.
Doe de pompoen, de tomatenblokjes en de bouillon erbij en roer goed door. Breng aan de kook, zet een deksel schuin op de pan en laat ca 10 minuten koken op laag vuur. Roer de kikkererwten en de kool erdoorheen en kook nog 5-8 minuten tot de kool geslonken is en de pompoen zacht is.
Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng de stoof op smaak met zout, peper en het limoensap en roer de peterselie erdoorheen. Serveer de stoof met de rijst en garneer met de plakjes avocado, de rode ui en de pompoenpitten.