Pompoenstoof met groene kool
In samenwerking met Tefal
Eenvoudig4 personen35 minuten bereiden
Maak je klaar voor de stoofmaand van je dromen. Tefal zette stovember op de kaart en met deze gerechten huppel jij lichtvoetig deze donkere maand door.
Ingrediënten
- 2 el olijfolie
- 1 ui (fijngesnipperd)
- 2 teentjes knoflook (geperst)
- 1 el tomatenpuree
- stuk verse gember (ca. 5 cm - geraspt)
- 1 rode peper (fijngehakt)
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl gerookte-paprikapoeder
- 1 tl korianderpoeder
- 1 kleine oranje pompoen (ca. 500 g - geschild en in blokjes van 2 cm)
- 1 blik tomatenblokjes (400 g)
- 300 ml groentebouillon
- 200 g kikkererwten (blik - afgespoeld en uitgelekt)
- 400 g groene kool (in reepjes)
- zout en peper
- sap van 1 limoen
- handvol peterselieblaadjes (fijngehakt)
- Voor erbij:
- 200 g witte rijst
- 1 avocado (de pit en schil verwijderd - in plakjes)
- 1 rode ui (fijngesnipperd)
- 50 g geroosterde pompoenpitten
Kook mee!Deel je tasty foto’s van dit recept via Instagram of Facebook met #iamfoodies!
Bereiding
- Verhit de olie in een grote braadpan op matig vuur en fruit er de uien en de knoflook in ca. 5 minuten zacht in. Voeg de tomatenpuree, de gember, de rode peper en de specerijen toe en fruit 1 minuut mee.
- Doe de pompoen, de tomatenblokjes en de bouillon erbij en roer goed door. Breng aan de kook, zet een deksel schuin op de pan en laat ca 10 minuten koken op laag vuur. Roer de kikkererwten en de kool erdoorheen en kook nog 5-8 minuten tot de kool geslonken is en de pompoen zacht is.
- Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng de stoof op smaak met zout, peper en het limoensap en roer de peterselie erdoorheen. Serveer de stoof met de rijst en garneer met de plakjes avocado, de rode ui en de pompoenpitten.
Receptuur en foodstyling: Jacqueline Sluijter Foto’s: Willem van Santen Styling: Alexstyling