Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
De perfecte stooftips: pompoenstoof met kip

Pompoenstoof met kip

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Marinade voor de kip

Garnering

Bereiding

  1. Braad de kip in een pan op middelhoog vuur, totdat beide kanten bruin zijn. Haal de kip daarna uit de pan en zet deze apart.

  2. Voeg in dezelfde pan 2 el olie toe. Fruit de ui totdat deze glazig is. Voeg na enkele minuten de pompoen toe en meng goed.

  3. Na ongeveer 5 minuten voeg je de tomaten uit blik, knoflook, de arabiata-pesto en pimenton, honing en bouillon toe aan de pompoen. Schep regelmatig om en breng het geheel aan de kook. Voeg dan de kip toe en dek de pan af met een deksel. Laat de pompoen en kip op laag vuur in 25-35 minuten gaar stoven. Schep tussendoor regelmatig om.

  4. Voeg de kikkererwten na 20-30 minuten toe en controleer of de pompoen en kip gaar is. Breng het geheel op smaak met wat extra arabiata-pesto of zout en peper (optioneel).

  5. Garneer met peterselie, feta en pijnboompitjes. Deze pompoenstoof met kip is ook heerlijk met rijst, bulgur of orzo.

Receptuur & fotografie: Nandita Ramlakhan van @the_spiced_chickpea

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)