Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Ponzu-tofu-pokébowl

Ponzu-tofu-pokébowl

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Ponzu is een typisch Japanse saus gemaakt van sojasaus, azijn en citrusvruchten. Een heerlijke toevoeging aan je Aziatische gerechten, zoals in dit recept.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Ponzu is een typisch Japanse saus gemaakt van sojasaus, azijn en citrusvruchten. Een heerlijke toevoeging aan je Aziatische gerechten, zoals in dit recept.

Bereiding

  1. Meng de ponzu, de azijn, de gember en de sesamolie in een kom. Dep de tofu droog met keukenpapier en scheur in stukjes. Spatel voorzichtig door het ponzumengsel.

  2. Schenk wat kokend water over de edamame en laat 2 minuten staan. Giet af, laat uitlekken en breng op smaak met zout.

  3. Verdeel de quinoa over kommen en verdeel de edamame, de radijsjes en de wortel eroverheen. Lepel de tofu erop en besprenkel met de rest van de dressing. Bestrooi met de lente-ui, de nori en het sesamzaad.

Per portie: 462 kcal | 57 g koolhydraten | 22 g eiwit | 14 g vet

Receptuur: Ailsa Burt Fotografie: Hannah Taylor-Eddington Styling: Faye Wears Foodstyling: Phil Mundy

Wat vind jij van dit recept?

4.2 / 5.0 (6 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!