Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Remko Kraaijeveld - Pork Carnitas Nacho's

Pork Carnitas Nacho’s

  • Eenvoudig

Advertentie

Aantal personen: 4

Voor de Pork Carnitas

Verder nodig

Benodigdheden

Jord: "Carnitas betekent in het Mexicaans 'Little meats'en staat voor vlees dat op lage temperatuur gestoofd is in olie of reuzel en vervolgens uit elkaar is getrokken. Dat klinkt al goed, maar het wordt nog beter als we gaan smoke-braisen in rook en bier. Vul je ice bucket maar vast met bier en nodig vrienden uit. Het is tijd voor serious snacken!"

Bereiding

  1. 1. Bereid een BBQ met deksel voor op indirect grillen en verhit deze tot een temperatuur van 130 °C is bereikt.

  2. 2. Meng de komijn, het paprikapoeder, chilipoeder, zout en de zwarte peper goed. Wrijf de varkensschouder rondom in met de zonnebloemolie en bestrooi met het specerijenmengsel.

  3. 3. Meng de overige ingrediënten voor de Pork Carnitas in een hittebestendige skillet of ovenschaal.

  4. 4. Leg de rookhoutchunks op de gloeiende kolen en het gekruide varkensvlees en de gevulde skillet op het rooster en rook het vlees en de saus 2 uur.

  5. 5. Voeg het vlees toe aan de saus in de skillet, dek het geheel luchtdicht af met aluminiumfolie en rook nog circa 3 uur tot het vlees zacht is geworden en met een vork makkelijk te ‘pullen’ is.

  6. 6. Meng in een pan de geraspte cheddar met de Cheesy Nacho Dip en laat op laag vuur warm worden en smelten. Verdeel de nacho’s over een grote ovenschaal. Trek het varkensvlees met twee vorken uit elkaar en verdeel het vlees over de nacho’s, garneer het geheel met olijfringen, avocadoblokjes, jalapeñoringetjes, pico de galo, zure room, korianderblaadjes en de warme cheddarsaus.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)

Burgers & BBQ bites

€ 22,50
Cover voor Burgers & BBQ bites