Bereiding

1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Verhit 2 el olijfolie in een pan en fruit er de ui en de knoflook in ca. 4 minuten zacht in. Voeg het gerooktepaprikapoeder en de tomaten toe en breng aan de kook. Laat 15-25 minuten rustig pruttelen tot de saus tot de helft is ingekookt.

2. Verhit 1 el olijfolie in een andere pan en bak er de vegetarische spekjes in ca. 5 minuten knapperig in.

3. Verwijder de sporen en de steel van de portobello’s met behulp van een lepel. Leg de portobello’s op een met bakpapier beklede bakplaat, vul ze met de tomatensaus en verdeel er de spekjes over. Verkruimel de kaas erover. Bak ca. 20 minuten in de oven. Garneer met de rucola.

Per portie: ca. 449 kcal
18 g eiwit | 35 g vet | 12 g koolhydraten

TIP! Wil je niet alleen koken zonder vlees en vis, maar ook zonder dierlijk stremsel? Kies dan bij blauwe kaas, brie, manchego en pesto voor een vegetarische variant waarbij microbieel stremsel is gebruikt.

Receptuur en foodstyling: Sjoerd Kleijn Foto’s: Mitchell van Voorbergen Styling: Femke van Waveren