Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Portobello-‘pizza’ met blauwe kaas en rucola

Portobello-‘pizza’ met blauwe kaas en rucola

In samenwerking met Vegetariërsbond
  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Bereiding

  1. 1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Verhit 2 el olijfolie in een pan en fruit er de ui en de knoflook in ca. 4 minuten zacht in. Voeg het gerooktepaprikapoeder en de tomaten toe en breng aan de kook. Laat 15-25 minuten rustig pruttelen tot de saus tot de helft is ingekookt.

  2. 2. Verhit 1 el olijfolie in een andere pan en bak er de vegetarische spekjes in ca. 5 minuten knapperig in.

  3. 3. Verwijder de sporen en de steel van de portobello’s met behulp van een lepel. Leg de portobello’s op een met bakpapier beklede bakplaat, vul ze met de tomatensaus en verdeel er de spekjes over. Verkruimel de kaas erover. Bak ca. 20 minuten in de oven. Garneer met de rucola.

Per portie: 449 kcal | 12 g koolhydraten | 18 g eiwit | 35 g vet

Receptuur en foodstyling: Sjoerd Kleijn Foto’s: Mitchell van Voorbergen Styling: Femke van Waveren

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)