Foodies 10/2024
Wij gaan bakken
Cover van
posteleinsalade

Posteleinsalade met radijs en noten

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Kneus het venkelzaad grof in de vijzel. Pel en snipper het sjalotje. Verhit 1 el olijfolie in een pan en fruit er het venkelzaad, het sjalotje en het paprikapoeder ca. 1 minuut in. Laat afkoelen.

  2. Rooster de amandelen en de pecannoten in een droge pan tot ze geuren. Was de postelein en laat hem zeer goed uitlekken. Was de radijsjes en schaaf of snijd ze in zeer dunne plakjes.

  3. Meng de honing met het citroensap en 3 el olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de postelein, de radijs en de noten over borden en bedruppel met de dressing. Lekker met brood en blauwe kaas.

Per portie: 301 kcal | 10 g koolhydraten | 5 g eiwit | 26 g vet

Foto’s: Stephan van Raay (F&L) Foodstyling & receptuur: Willem van Santen Styling: Janneke Duister Servies etc.: eigen collectie

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)