Pot pie met shiitakes, salie en bokbier
Eenvoudig
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verhit de boter in een ruime pan en bak er de shiitakes, de winterpeen en de ui ca. 10 minuten op matig vuur in. Voeg de bloem en de salie toe en bak nog 2 minuten. Blus af met het bokbier en de groentebouillon. Breng aan de kook en breng de stoof op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Verdeel het mengsel over 4 ingevette ovenschaaltjes van ca. 12 cm. Laat afkoelen. Leg op ieder schaaltje een plak bladerdeeg en vouw het over de rand. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C).
Bestrijk het bladerdeeg met eidooier en bestrooi met wat komijnzaad, sesamzaad en grof zeezout. Snijd een kruisje in het midden van het bladerdeeg om stoom te laten ontsnappen. Bak ca. 35 minuten in de oven tot het bladerdeeg mooi goudbruin is en de vulling goed gaar en heet.
Lekker met een frisse salade.