Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
pot pie met shiitakes, salie en bokbier

Pot pie met shiitakes, salie en bokbier

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verhit de boter in een ruime pan en bak er de shiitakes, de winterpeen en de ui ca. 10 minuten op matig vuur in. Voeg de bloem en de salie toe en bak nog 2 minuten. Blus af met het bokbier en de groentebouillon. Breng aan de kook en breng de stoof op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

  2. Verdeel het mengsel over 4 ingevette ovenschaaltjes van ca. 12 cm. Laat afkoelen. Leg op ieder schaaltje een plak bladerdeeg en vouw het over de rand. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C).

  3. Bestrijk het bladerdeeg met eidooier en bestrooi met wat komijnzaad, sesamzaad en grof zeezout. Snijd een kruisje in het midden van het bladerdeeg om stoom te laten ontsnappen. Bak ca. 35 minuten in de oven tot het bladerdeeg mooi goudbruin is en de vulling goed gaar en heet.
    Lekker met een frisse salade.

Per portie: 375 kcal | 35 g koolhydraten | 8 g eiwit | 20 g vet

Receptuur en foto’s: Willem van Santen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)