Potage peterseliewortel
Eenvoudig
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verhit voor de soep de plantaardige olie in een grote soeppan en fruit de ui. Voeg de prei toe en laat 5 minuten op middelhoog vuur meebakken. De prei mag een beetje bruin kleuren. Doe de aardappel, peterseliewortel en knoflook erbij . Hak de helft van de peterseliesteeltjes en -blaadjes grof en voeg toe. Giet de groentebouillon erbij. Breng de soep aan de kook. Zet het vuur zacht, leg het
deksel op de pan en laat 30 minuten pruttelen.Zet de staafmixer in de pan en maal alle groenten fijn tot je een egale, fluwelige soep hebt.
Schep de mierikswortel in de soep, giet de slagroom erbij, breng op smaak met veel peper en wat zout. Laat op een zacht vuurtje staan.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 160°C / hetelucht: 140°C). Doe voor de croutons de blokjes brood in een kom, hussel de olijfolie, knoflook en cayennepeper erdoor. Spreid de blokjes uit over een bakplaat met bakpapier. Bak de croutons 4-5 minuten, hussel ze, en bak nog 4-5 minuten tot ze rondom goudbruin zijn.
Hak de overgebleven peterselieblaadjes fijn. Garneer de soep met de peterselie en serveer de croutons erbij.