Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Cover voor ‘Potstickers’ (gebakken dumplings)

‘Potstickers’ (gebakken dumplings)

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Zeef 500 g bloem in een grote kom. Breng 350 ml water aan de kook en schenk het bij de bloem. Roer met een houten lepel door. Kneed verder tot een soepel deeg. Laat het deeg afgedekt ca. 30 minuten rusten.

  2. Maak de shiitakes schoon en snijd ze fijn. Verhit 2 el olie in een pan en bak er de shiitakes ca. 4 minuten op hoog vuur in. Schil de gember en hak hem fijn. Maak de lente-uitjes schoon en hak ze fijn. Was de Chinese kool en hak hem fijn. Meng de shiitakes met de lente-ui, de kool en de gember. Breng het mengsel op smaak met hoisinsaus, shaoxingwijn, sesamolie en eventueel zout.

  3. Rol het deeg tot een lange worst en verdeel het in ca. 40 stukken. Rol balletjes van de stukken deeg. Rol de deegballetjes telkens vanuit het midden uit tot platte schijfjes, zodat het midden van het deeg iets dikker blijft. Schep de vulling op het deeg, zoveel dat je het deeg nog dicht kunt vouwen.

  4. Vouw hoekjes in het deeg en druk ze boven de vulling goed tegen elkaar. Leg de dumplings op een met bloem bestoven plaat.

  5. Verhit 1 el olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Leg de dumplings voorzichtig in de hete olie en bak ze aan één kant goudbruin. Blus af met ca. 200 ml water en leg een deksel op de pan. Draai het vuur laag en stoom de dumplings in ca. 5 minuten gaar.

  6. Pel en snipper de knoflook. Roer de sojasaus en de azijn door elkaar en meng de knoflook erdoorheen. Serveer de dumplings met het sausje.

Foto’s: foodies

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (6 stemmen)