Bereiding

  1. Breng ruim water aan de kook. Snijd de donkergroene bovenkant en de onderkant van de preien af, je gebruikt voor dit recept alleen het witte en lichtgroene deel. Was de preien en laat goed uitlekken.
  2. Kook de prei 15 minuten. Neem uit de pan (bewaar het kookvocht) en laat uitlekken.
  3. Kook het kookvocht in tot 1/3 van de oorspronkelijke hoeveelheid. Voeg de honing, azijn, saffraandraadjes met het weekwater en het zout toe en kook nog even door. Schenk in een pot, voeg het citroensap en de olijfolie toe en schud stevig tot een vinaigrette.
  4. Verdeel de preien over een schaal en schenk daar de vinaigrette overheen. Bestrooi met de Aleppo peper, het zeezout en de pistachenoten. Garneer met de tijm. Dit gerecht kan koud of warm worden gegeten.
Een tafel vol

Uit het boek:

Een tafel vol
€35,00