Abonneren
Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Prei in saffraanvinaigrette

Prei in saffraanvinaigrette

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 3

Ingrediënten

Bereiding

  1. Breng ruim water aan de kook. Snijd de donkergroene bovenkant en de onderkant van de preien af, je gebruikt voor dit recept alleen het witte en lichtgroene deel. Was de preien en laat goed uitlekken.

  2. Kook de prei 15 minuten. Neem uit de pan (bewaar het kookvocht) en laat uitlekken.

  3. Kook het kookvocht in tot 1/3 van de oorspronkelijke hoeveelheid. Voeg de honing, azijn, saffraandraadjes met het weekwater en het zout toe en kook nog even door. Schenk in een pot, voeg het citroensap en de olijfolie toe en schud stevig tot een vinaigrette.

  4. Verdeel de preien over een schaal en schenk daar de vinaigrette overheen. Bestrooi met de Aleppo peper, het zeezout en de pistachenoten. Garneer met de tijm. Dit gerecht kan koud of warm worden gegeten.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)
Uit het boek

Een tafel vol

€ 35,00
cover een tafel vol
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!