Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
weekmenu Prei met tofu, gember en kokos

Prei met tofu, gember en kokos

In samenwerking met Vegetariërsbond
  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

  • 30 minuten wachttijd30 min. wachttijd

Advertentie

Aantal personen
3

Ingrediënten

Benodigdheden

  • bakpapier

Bereiding

  1. 1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Halveer de preien in de lengte, maar laat het kontje zitten zodat de bladeren bij elkaar blijven. Was de prei goed onder stromend water om eventueel zand tussen de bladeren weg te spoelen. Schud de preihelften droog en leg ze op een vel bakpapier. Verdeel de plakken tofu erover. Bestrijk de tofu met de zwartebonensaus en bedruip met de olie en de zoete sojasaus. Verdeel de peper en de gember erover. Vouw 2 zijden van het bakpapier naar elkaar toe en vouw enkele malen om zodat ze aan elkaar blijven zitten. Vouw nu de andere 2 randen enkele malen om zodat je een gesloten pakketje krijgt. Leg het pakketje op een bakplaat en zet ca. 30 minuten in de oven.

  2. 2. Rooster intussen de geraspte kokos in een droge pan goudbruin. Open het pakketje aan tafel en strooi er de kokos overheen.

Per portie: 242 kcal | 11 g koolhydraten | 13 g eiwit | 15 g vet

Foto’s & receptuur: Willem van Santen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)