Bereiding

1. Maak de prei schoon en snijd hem in ringen. Bak de prei ca. 5 minuten in de olie maar laat hem niet bruin worden. Voeg de bouillonblokjes, het eekhoorntjesbrood en de mosterd toe en bak ze kort mee. Blus af met 1 l kokend water.

2. Laat het geheel ca. 30 minuten koken op laag vuur. Pureer de soep met een staafmixer. Roer de room erdoorheen en breng op smaak met zout en peper. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3) en laat het bladerdeeg ontdooien.

3. Schep de soep in ovenvaste kommen. Dek af met het bladerdeeg en druk het aan de randen goed tegen de soepkom aan. Klop het ei los en smeer er het bladerdeeg mee in. Bestrooi het met de parmezaanse kaas. Zet de kommen ca. 15 minuten in de oven. Serveer direct.