Foodies Italië
Foodies Italië
cover Foodies Italië 2025
stamppot_kip

Preistamppotje met gebakken kip

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Prei is een waanzinnig veelzijdige groente die veel smaak afgeeft. Dit stamppotje bevat dan ook lekker veel smaak. Serveer met knapperige kippenbouten en je hebt een heerlijke maaltijd op tafel staan.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Prei is een waanzinnig veelzijdige groente die veel smaak afgeeft. Dit stamppotje bevat dan ook lekker veel smaak. Serveer met knapperige kippenbouten en je hebt een heerlijke maaltijd op tafel staan.

Bereiding

  1. 1. Schil de aardappels, spoel ze goed af en kook ze in ruim water in ca. 20 minuten gaar. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200 °C / hetelucht: 175 °C / gas: stand 3).  Maak de prei schoon en snijd hem in dunne ringen. Kook de ringen 5-10 minuten mee met de aardappels.

  2. 2. Bestrooi het vlees met zout en peper. Bak het aan in 1 el olie. Laat verder garen in de oven.

  3. 3. Hak de peterselie fijn. Giet de aardappels af en laat ze kort droogstomen. Voeg de karnemelk en de boter toe en stamp het geheel tot een fijne puree. Roer er de hamblokjes doorheen. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Voeg de peterselie toe. Serveer met de kip.

Per portie: 451 kcal | 39 g koolhydraten | 37 g eiwit | 17 g vet

Foto’s: iStockphoto.com; Stephan van Raay (F&L)

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)