Pruim-frambooscrumblerepen
Eenvoudig
ca. 1 uur en 20 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 20 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 180⁰C/ hetelucht: 160⁰C) en bekleed een vierkante bakvorm (20×20 cm) met bakpapier. Doe de bloem, de basterdsuiker en de boter in een keukenmachine en maal tot het een deeg vormt. Doe het in een kom en roer de havervlokken erdoorheen. Druk het grootste deel van het deeg in een gelijkmatige laag op de bodem en een beetje tegen de zijkanten van de bakvorm. Doe de rest van het deeg in een kommetje en roer de pecannoten erdoorheen.
Prak de frambozen, de jam en het citroensap met een vork, roer de pruimen erdoorheen en verdeel het fruitmengsel over de bodem. Verkruimel het pecandeeg met je vingers en strooi over het fruit. Bak de crumble 50-55 minuten in de oven, of tot het fruit bubbelt aan de randjes en het deeg goudkleurig is. Laat helemaal afkoelen in de vorm, snijd in vierkantjes en serveer. In een luchtdichte bak blijven de repen tot een week goed. Je kunt ze op lage temperatuur in de oven opwarmen.
Wat is een crumble?
Recepten met crumble maak je met alle gemak. Het krokante laagje bestaat namelijk uit niets anders dan bloem en boter. Gebruik bij voorkeur roomboter, dat maakt wat ons betreft alles lekkerder. Vooral als dessert zijn recepten met crumble erg populair, zeker met seizoensfruit. Je hebt alleen vers fruit, een beetje suiker, bloem en boter nodig.
Soorten crumble
Deze krokante kruimels ken je misschien wel van een appelkruimeltaart. Wist je dat je crumble op nog veel meer manieren kan serveren? Met wat kwark, yoghurt of als dessert met vers fruit. Of wat dacht je van een hartige crumble? Super lekker en weer eens een keer wat anders!