Pruimenbeignets met amandel
Gemiddeld
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Meng in een kom de bloem met een snufje zout, de suiker en de gist. Verwarm de melk in een pan tot hij lauwwarm is. Voeg de melk toe aan het bloemmengsel en roer met een garde tot een glad beslag. Laat het beslag afgedekt ca. 30 minuten rusten op kamertemperatuur.
Was de pruimen, halveer ze en verwijder de pit. Verhit de olie in een ruime pan tot ca. 180°C. Wentel telkens een pruimhelft in het beslag, strooi er wat amandelschaafsel op en laat hem voorzichtig in de hete olie zakken. Bak niet te veel beignets tegelijk, zodat de olie op temperatuur blijft.
Draai de beignets als ze aan een kant goudbruin zijn voorzichtig met een spatel en frituur verder tot het beslag egaal goudbruin is. Schep de beignets uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier. Bestuif met poedersuiker.