Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Cover voor Pruimenbeignets met amandel

Pruimenbeignets met amandel

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Ingrediënten

Bereiding

  1. Meng in een kom de bloem met een snufje zout, de suiker en de gist. Verwarm de melk in een pan tot hij lauwwarm is. Voeg de melk toe aan het bloemmengsel en roer met een garde tot een glad beslag. Laat het beslag afgedekt ca. 30 minuten rusten op kamertemperatuur.

  2. Was de pruimen, halveer ze en verwijder de pit. Verhit de olie in een ruime pan tot ca. 180°C. Wentel telkens een pruimhelft in het beslag, strooi er wat amandelschaafsel op en laat hem voorzichtig in de hete olie zakken. Bak niet te veel beignets tegelijk, zodat de olie op temperatuur blijft.

  3. Draai de beignets als ze aan een kant goudbruin zijn voorzichtig met een spatel en frituur verder tot het beslag egaal goudbruin is. Schep de beignets uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier. Bestuif met poedersuiker.

Foto’s: foodies

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)