Pruimenrisotto met selderij en biefstuk
Gemiddeld
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Pel en snipper de ui en de knoflook. Was de bleekselderij en snijd hem in ringetjes. Breng 1 l water met de bouillonblokjes aan de kook.
Verhit de olijfolie in een pan en fruit er de ui, de knoflook en de bleekselderij ca. 3 minuten in. Voeg de rijst toe en bak hem mee tot de korrels glazig worden. Blus af met zo veel hete bouillon dat de rijst net onderstaat. Laat de rijst in ca. 19 minuten rustig gaar worden en voeg telkens als de bouillon is opgenomen wat nieuwe toe.
Bestrooi de biefstukken met zout en peper. Verhit de boter in een koekenpan en bak er de biefstukken ca. 3 minuten aan beide kanten in. Neem de pan van het vuur en leg er een deksel op. Laat ca. 5 minuten rusten.
Was de bladselderij en schud hem goed droog. Hak de bladselderij grof. Snijd de pruimen in stukjes. Rasp de parmezaan. Roer de parmezaan en de pruimen door de risotto en breng op smaak met zout en peper. Serveer de risotto met de biefstuk en strooi er de bladselderij overheen.