Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
pulled pork carnitas coverrecept

Pulled pork carnitas

In samenwerking met Lindenhoff
  • Gemiddeld

  • ca. 5 uur bereidingstijdca. 5 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 8

Ingrediënten

Voor de Mexicaanse carnitas moet je het vlees eerst urenlang stoven op lage temperatuur en daarna knapperig bakken in de pan. Lindenhoff-slager Bert weet hier alles over. Maak deze heerlijke pulled pork carnitas en waan je even in Mexico!

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 110°C / hetelucht: 90°C). Meng alle ingrediënten voor de rub en wrijf het vlees hier rondom goed mee in. Verdeel het vlees, de ui, de knoflook, de limoen- en sinaasappelpartjes, de takjes oregano en de jalapeño’s over een gietijzeren pan of een ovenschaal waarin het precies past, zodat alles goed strak tegen elkaar aan zit. Smelt de reuzel en giet deze samen met het sinaasappelsap over het geheel tot het bijna helemaal onderstaat.

  2. Leg een deksel op de pan of dek de ovenschaal af met aluminiumfolie. Zet de pan of ovenschaal ca. 4 uur in de oven tot het vlees heel zacht is en een kerntemperatuur van 78 graden heeft.

  3. Meng de rode-uienringen met het limoensap en wat zout. Laat afgedekt minstens 2 uur staan. Snijd voor de pico de gallo alle ingrediënten zeer fijn en meng ze met elkaar. Haal eventueel de zaadlijsten uit de peper als je niet van te pittig houdt.

  4. Stamp voor de guacamole de knoflook, de rode peper en de koriandersteeltjes met het zout fijn in een vijzel. Voeg het limoensap en het vruchtvlees van de avocado’s toe en stamp tot een grove guacamole. Voor een gladde (en snelle) guacamole kun je ook alle ingrediënten glad pureren in een keukenmachine of blender.

  5. Laat het vlees afkoelen tot kamertemperatuur. Schep het vlees uit het vet en trek het met twee vorken uit elkaar. Meng er eventueel wat van het vet doorheen om het smeuïger te maken. Bak het vlees kort in een hete pan of onder de grill in de oven tot het knapperige randjes krijgt.

  6. Verwarm de tortilla’s kort aan beide kanten in een hete, droge koekenpan. Serveer de tortilla’s met het vlees, de hot sauce, de guacamole, de pico de gallo en de uienringen. Garneer met de koriander blaadjes en serveer er de limoenpartjes bij.

Foto’s & Receptuur: Willem van Santen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)