Foodies 10/2024
Wij gaan bakken
Cover van
Pulpo alla gallega

Pulpo alla gallega

  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
2

Ingrediënten

Pulpo alla gallega is octopus op Galicische wijze. Aardappels spelen een belangrijke rol in dit gerecht. Ga daarom voor een goede kwaliteit aardappel, dat verschil proef je!
Tips van de chef
Je koopt octopus voorgekookt bij de visboer of op de markt. Door het invriezen blijft het lekker mals. Als je zelf octopus wil koken moet je een flinke stoofpan hebben. De octopus moet helemaal onder water staan en moet het minstens een uur stoven. Koop je voorgegaarde octopus? Pas dan op dat je hem niet te lang gaart in de pan, want dan wordt hij taai.

Bereiding

  1. Verhit de plakjes voorgekookte octopus kort in een grill- of koekenpan (zie tip). Verdeel de plakjes lauwwarme aardappels over een bord. Verdeel de plakjes octopus ervoer.

  2. Besprenkel het geheel met olijfolie. Bestrooi met het paprikapoeder en het zeezout. Maak af met wat blaadjes rucola.

Per portie: 164 kcal | 17 g koolhydraten | 4 g eiwit | 14 g vet

Receptuur: Fleur de Visscher van The Seafood Bar Fotografie: Willem van Santen Styling: Marijn Visser (studio Rijn)

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (7 stemmen)