Foodies All day brunch
All day brunch
Cover all day brunch
Purechocolade-olijfoliekoekjes besprenkeld met zeezoutvlokken

Purechocolade-olijfoliekoekjes

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Met goede olijfolie geef je niet alleen hartige, maar ook zoete gerechten extra veel smaak. En dat geldt ook voor deze purechocolade-olijfoliekoekjes! De olijfolie zorgt voor een heerlijk zachte textuur en verfijnde smaak.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
12

Ingrediënten

Benodigdheden

  • bakpapier
Met goede olijfolie geef je niet alleen hartige, maar ook zoete gerechten extra veel smaak. En dat geldt ook voor deze purechocolade-olijfoliekoekjes! De olijfolie zorgt voor een heerlijk zachte textuur en verfijnde smaak.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Smelt ⅔ van de pure chocolade au bain-marie.

  2. Klop de olie, de suiker en het ei door elkaar. Roer de gesmolten chocolade erdoorheen.

  3. Schep de overige chocolade, de bloem en de baking soda erdoorheen. Maak met je handen ca. 16 balletjes van het deeg.

  4. Verdeel de balletjes op ruime afstand van elkaar over twee met bakpapier beklede bakplaten en druk ze met je handpalm een beetje plat.

  5. Bak de koekjes 18-20 minuten in de oven tot ze aan de boven kant scheuren. Neem ze uit de oven en bestrooi ze met wat zeezoutvlokken.

Per portie: 195 kcal | 21 g koolhydraten | 2 g eiwit | 11 g vet

Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Ant Duncan Styling: Alexander Breeze Foodstyling: Amber de Florio

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)