Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
Quesillo

Quesillo

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd

  • ca. 12 uur wachttijdca. 12 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 8

Ingrediënten

Ook nodig

Justin Niessen: "Quesillo, kesio in de alternatieve spelling, is een flan op basis van gecondenseerde melk."

Bereiding

  1. Begin met het verhitten van de suiker in een pan op laag vuur, net zolang tot je een donkerbruine karamel hebt. Stort de gesmolten suiker in een halve gastronormbak.

  2. Klop de eieren in een bekken of grote kom los en draai deze met de gecondenseerde melk, kokosmelk, kokoscrème, rum en vanille-extract (van Dr. Oetker bijvoorbeeld) glad met een staafmixer. Stort deze massa op de geharde karamel, vul de gastronormbak voor de helft op met water en dek af met aluminiumfolie.

  3. Bak de quesillo in een heteluchtoven op 180 graden (en met 20 procent stoom indien mogelijk) in 65 minuten af. Met een satéprikker kun je checken of de flan gaar is. Zodra er niets meer kleeft aan de satéprikker, kun je de quesillo uit de oven halen.

  4. Laat de pudding minimaal 12 uur rusten in de koeling. Mocht je geen heteluchtoven hebben, kun je de quesillo au bain-marie bakken in een elektrische oven op 180 graden. Leg de flan -als hij is afgekoeld- ondersteboven op het bord.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Uit het boek

De nieuwe Caribische keuken

€ 27,50
de nieuwe caribische keuken cover