Quesillo
Eenvoudig8 personen90 minuten bereiden720 minuten wachten
Justin Niessen: "Quesillo, kesio in de alternatieve spelling, is een flan op basis van gecondenseerde melk."
Ingrediënten
- 200 g kristalsuiker (voor de karamel)
- 6 medium eieren
- 2 blikken gecondenseerde melk (2x 400 ml)
- 1 blik kokoscrème
- 400 ml kokosmelk
- 1 dopje vanille-extract
- 50 ml bruine rum
- Ook nodig:
- gastronormbak
Kook mee!Deel je tasty foto’s van dit recept via Instagram of Facebook met #iamfoodies!
Bereiding
- Begin met het verhitten van de suiker in een pan op laag vuur, net zolang tot je een donkerbruine karamel hebt. Stort de gesmolten suiker in een halve gastronormbak.
- Klop de eieren in een bekken of grote kom los en draai deze met de gecondenseerde melk, kokosmelk, kokoscrème, rum en vanille-extract (van Dr. Oetker bijvoorbeeld) glad met een staafmixer. Stort deze massa op de geharde karamel, vul de gastronormbak voor de helft op met water en dek af met aluminiumfolie.
- Bak de quesillo in een heteluchtoven op 180 graden (en met 20 procent stoom indien mogelijk) in 65 minuten af. Met een satéprikker kun je checken of de flan gaar is. Zodra er niets meer kleeft aan de satéprikker, kun je de quesillo uit de oven halen.
- Laat de pudding minimaal 12 uur rusten in de koeling. Mocht je geen heteluchtoven hebben, kun je de quesillo au bain-marie bakken in een elektrische oven op 180 graden. Leg de flan -als hij is afgekoeld- ondersteboven op het bord.

Uit het boek:
De nieuwe Caribische keuken