Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Queso fundido

Queso fundido

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 40

Ingrediënten

Lagen gesmolten kaas en pittige chorizo zijn de onmisbare basis van deze Mexicaanse dip voor je tortillachips. Hier is niemand bij weg te slaan.

Bereiding

  1. 1. Verhit 1 el olijfolie in een pan. Voeg het worstvlees van de chorizo in stukjes toe en bak ze terwijl je ze verder verkruimeld met een spatel. Voeg de helft van de lente-uitjes toe en bak ze tot ze zacht zijn. Roer de helft van de tomaten erdoorheen en kook het geheel tot een ingedikte saus.

  2. 2. Meng de roomkaas, de oude cheddar en de monterey jack met zout en peper.

  3. 3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Verdeel de saus en de kaas in lagen in een ovenvaste pan of ovenschaal. Bak 15-20 minuten in de oven tot het gesmolten en smeuïg is. Meng de overige lente-ui en tomaten met de jalapeño en de koriander. Bestrooi de kaassaus met de jalapeñosalsa en serveer met tortillachips.

Per portie: 433 kcal | 3 g koolhydraten | 24 g eiwit | 36 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Charlie Richards Styling: Olivia Wardle Foodstyling: Sarah Cook

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)