Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Cover voor Met quinoa gevulde avocado's

Met quinoa gevulde avocado's

  • Gemiddeld

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer hem los met een vork en laat afkoelen.

  2. Schil de komkommer, halveer hem in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een lepel. Snijd de komkommer in kleine blokjes. Was de tomaten, snijd ze in vieren en verwijder de zaadlijsten. Snijd de tomaten in kleine blokjes. Pel en snipper de ui. Was de koriander en de peterselie, schud ze droog en hak ze fijn.

  3. Rooster de amandelen in een droge koekenpan en hak ze grof. Klop de azijn met de olijfolie en zout en peper tot een dressing. Meng de quinoa met de komkommer, de tomaat, de ui, de koriander en de peterselie. Breng hem op smaak met het citroensap, zout en peper.

  4. Halveer de avocado’s en verwijder de pit. Vul de avocado’s direct met de quinoa en serveer.

© Fotografie: Stephan van Raay / Foodstyling & receptuur: Willem van Santen / Styling: Willemijn van der Kamp

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!