Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
That Sounds So Good: Radicchio met parmezaancrackers en dadels

Radicchio met parmezaancrackers en dadels

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Carla: "De eerste keer dat ik frico maakte, was ik privékok en cateraar. Ik serveerde de kantachtige, krokant gebakken parmezaancirkels als kleine hors-d’oeuvres, soms met wat rucola erop, soms gewoon als kaascrackers. In deze salade fungeren ze als zoutige, knapperige croutons tussen de mix van radicchio, witlof en zoete dadels."

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Leg de walnoten op een kleine diepe bakplaat en rooster ze ongeveer 10 minuten in de oven, tot ze een paar tinten donkerder en geurig zijn; schud ze halverwege om. Spreid ze uit op een snijplank en laat ze iets afkoelen. Knijp ze daarna lichtjes fijn in je vuist, zodat je kleinere stukjes krijgt.

  2. Zet een kleine of middelgrote koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur en strooi 2 eetlepels Parmezaanse kaas in een gelijkmatig laagje over de bodem (het hoeft geen nette cirkel te worden – het is belangrijker dat er geen bultjes kaas tussen zitten). Verhit de kaas 1 tot 2 minuten, tot hij smelt, borrelt en langs de rand licht goudbruin wordt. Zet het vuur uit en strooi ongeveer ¼ van de walnoten over de kaas. Laat de frico nu staan totdat het sissende geluid stopt en de rand stevig is. Laat de frico voorzichtig op een bord glijden (met de walnoten naar boven) en maak zo nog 3 cirkels met de rest van de kaas en walnoten. Sommige stukjes walnoot vallen eraf; dat geeft niet.

  3. Klop het citroensap, de azijn, olie en de honing door elkaar in een grote slakom. Breng de dressing op smaak met zout en peper.

  4. Snijd de dadels overdwars in 3 of 4 stukjes. Snijd de onderkant van de radicchio en het witlof; haal de blaadjes los. Scheur de grootste radicchioblaadjes in stukjes (je eet deze salade met mes en vork, dus het hoeven geen hapklare stukjes te zijn). Doe de dadels, radicchio en het witlof in de kom met de dressing en meng alles met je handen. Voeg de kaascrackers toe en meng ze er voorzichtig door. Sommige breken als je dit doet. Probeer ze niet te fijn te maken.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)

That Sounds So Good

€ 28,99
That Sounds So Good