Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Leg de walnoten op een kleine diepe bakplaat en rooster ze ongeveer 10 minuten in de oven, tot ze een paar tinten donkerder en geurig zijn; schud ze halverwege om. Spreid ze uit op een snijplank en laat ze iets afkoelen. Knijp ze daarna lichtjes fijn in je vuist, zodat je kleinere stukjes krijgt.
  2. Zet een kleine of middelgrote koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur en strooi 2 eetlepels Parmezaanse kaas in een gelijkmatig laagje over de bodem (het hoeft geen nette cirkel te worden – het is belangrijker dat er geen bultjes kaas tussen zitten). Verhit de kaas 1 tot 2 minuten, tot hij smelt, borrelt en langs de rand licht goudbruin wordt. Zet het vuur uit en strooi ongeveer ¼ van de walnoten over de kaas. Laat de frico nu staan totdat het sissende geluid stopt en de rand stevig is. Laat de frico voorzichtig op een bord glijden (met de walnoten naar boven) en maak zo nog 3 cirkels met de rest van de kaas en walnoten. Sommige stukjes walnoot vallen eraf; dat geeft niet.
  3. Klop het citroensap, de azijn, olie en de honing door elkaar in een grote slakom. Breng de dressing op smaak met zout en peper.
  4. Snijd de dadels overdwars in 3 of 4 stukjes. Snijd de onderkant van de radicchio en het witlof; haal de blaadjes los. Scheur de grootste radicchioblaadjes in stukjes (je eet deze salade met mes en vork, dus het hoeven geen hapklare stukjes te zijn). Doe de dadels, radicchio en het witlof in de kom met de dressing en meng alles met je handen. Voeg de kaascrackers toe en meng ze er voorzichtig door. Sommige breken als je dit doet. Probeer ze niet te fijn te maken.
That Sounds So Good

Uit het boek:

That Sounds So Good
€28,99