Ragù bolognese van Konijnenvoer
Eenvoudig
ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verhit een ruime hoeveelheid olijfolie in een grote pan met dikke bodem en voeg de wortel, bleekselderij, ui en wat zout toe. Fruit in 15 minuutjes tot het glazig is.
Rul ondertussen in een aparte koekenpan de 4 worsten van Beyond met fijngehakte knoflook en wat zout tot ze goudbruin zijn.
Voeg de worsten toe aan de andere pan en blus af met de rode wijn. Voeg de 2 blikken gepelde tomaten toe met de laurier, peper en bouillonblokjes. Zet de deksel half op de pan, en laat een uur rustig koken tot het geheel is ingedikt. Voeg op het laatst de basilicum toe.
Kook de pasta al dente, en doe deze bij de saus. Voeg een klontje boter toe en roer liefdevol tot een mooi geheel.
Garneer met geraspte (plantaardige) kaas en basilicum. Serveer er ook een goed stuk zuurdesembrood bij om de overgebleven saus lekker mee op te smullen.