Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
Ragù bolognese van Konijnenvoer

Ragù bolognese van Konijnenvoer

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Demian Parasmo: "Pasta ragù bolognese roept een nostalgisch gevoel bij me op. Het is een saus die liefde en tijd nodig heeft, maar jouw gasten zullen je harde werk proeven en je dankbaar zijn. De truc zit 'm in het goed aanfruiten van de sofritto. Deze heilige drie-eenheid van ui, wortel en bleekselderij zorgt voor een ijzersterke fundering van je saus. Voel je vrij om ook een gedroogde chilipeper of en kaneelstokje mee te laten trekken voor wat extra pit of karakter. Serveer met goed brood en een goed glas wijn."

Bereiding

  1. Verhit een ruime hoeveelheid olijfolie in een grote pan met dikke bodem en voeg de wortel, bleekselderij, ui en wat zout toe. Fruit in 15 minuutjes tot het glazig is.

  2. Rul ondertussen in een aparte koekenpan de 4 worsten van Beyond met fijngehakte knoflook en wat zout tot ze goudbruin zijn.

  3. Voeg de worsten toe aan de andere pan en blus af met de rode wijn. Voeg de 2 blikken gepelde tomaten toe met de laurier, peper en bouillonblokjes. Zet de deksel half op de pan, en laat een uur rustig koken tot het geheel is ingedikt. Voeg op het laatst de basilicum toe.

  4. Kook de pasta al dente, en doe deze bij de saus. Voeg een klontje boter toe en roer liefdevol tot een mooi geheel.

  5. Garneer met geraspte (plantaardige) kaas en basilicum. Serveer er ook een goed stuk zuurdesembrood bij om de overgebleven saus lekker mee op te smullen.

Receptuur: Demian Parasmo Fotografie: Sabine Metz

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)
Uit het boek

Konijnenvoer

€ 40,00
cover konijnenvoer