Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Cover voor Ras el hanout-gehakt met zoetzure wortel

Ras el hanout-gehakt met zoetzure wortel

  • Gemiddeld

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Snijd het Turks brood horizontaal doormidden. Leg de 2 helften van het brood met het snijvlak naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk het brood met de tomatenpuree en druppel er 3 el olijfolie overheen.

  2. Verhit 2 el olijfolie in een pan en bak er in ca. 5 minuten het gehakt rul in. Breng op smaak met zout, peper en de ras el hanout. Verdeel het gehakt over het brood en bak het geheel ca. 15 minuten in de oven.

  3. Schrap de wortels en schaaf ze in zeer dunne plakjes. Breng in een pannetje de azijn met de suiker aan de kook. Giet het hete azijnmengsel over de wortel en laat het geheel afgedekt ca. 10 minuten intrekken.

  4. Neem het gehaktbrood uit de oven en verdeel er de zoetzure wortelplakjes over.

Foto’s: Stephan van Raay
Styling: Femke van Waveren
Servies etc.: Eigen collectie

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)