Ratatouille met kabeljauw en tijm
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Was de aubergine, de courgette en de tomaten en snijd ze in blokjes. Pel en snipper de ui en de knoflook. Verhit 1 el olie in een pan en fruit er de ui en de knoflook in. Voeg na ca. 2 minuten de aubergine toe en bak hem ca. 3 minuten mee. Voeg de courgette toe en bak nog ca. 2 minuten. Voeg de tomaten en de azijn toe. Laat het geheel ca. 2 minuten pruttelen en voeg de olijfolie toe. Breng het geheel op smaak met zout en peper.
Was de tijm, schud hem goed droog en ris de blaadjes van de takjes. Bestrooi de vis rondom met zout en peper. Verhit 1 el olie en de boter in een koekenpan en bak er de vis op hoog vuur ca. 5 minuten in. Zet het vuur laag en draai de vis om. Hak de tijm fijn en strooi hem over de vis en in het braadvet. Blus af met de witte wijn en laat het geheel nog ca. 3 minuten rustig pruttelen.
Serveer de gebakken kabeljauw op de rata touille en schep er wat van het braadvet met tijm overheen.