Bereiding

Wat krijg je als je twee klassiekers uit de Franse en Italiaanse keuken combineert? Dit heerlijke recept voor ratatouille-lasagne!

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C). Meng de groenten met de olie op een diepe bakplaat, bestrooi met zout en peper en rooster 20 minuten in de oven. Roer de uitgelekte tomatenblokjes door de gegrilde groenten. Bestrooi nogmaals met zout en peper en zet 10 minuten terug in de oven.
  2. Doe de spinazie intussen in een groot vergiet boven een pan of in de gootsteen. Giet er kokend water uit de waterkoker overheen om de spinazie te laten slinken. Laat afkoelen en knijp overtollig vocht uit de spinazie. Hak de spinazie grof en roer hem samen met het basilicum door het groentemengsel. Voeg eventueel wat van het opgevangen tomatensap toe als het groentemengsel te droog lijkt.
  3. Roer de ricotta los en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de helft van het groentemengsel over een kleine ovenschaal (ca. 25×17 cm) en bedek met aan laagje lasagnebladen. Breek de lasagnebladen in stukken zodat ze er precies in passen. Bestrijk met de helft van de ricotta. Verdeel er de overige groenten overheen, bedek met de overige lasagnebladen en bestrijk met de rest van de ricotta.
  4. Bestrooi met de mozzarella en dek de ovenschaal af met aluminiumfolie. Bak 20 minuten in de oven. Verwijder het folie en bak nog ca. 10 minuten tot de bovenkant mooi goudbruin is en de lasagne gaar is. Laat de ratatouille-lasagne 10 minuten rusten voor het serveren. Lekker met een groene salade.

Per portie: ca. 546 kcal
26 g eiwit | 26 g vet | 50 g koolhydraten

BBC Good food / Immediate Media Receptuur: Nadine Brown Foto’s: Sam A Harris Styling: Victoria Eldridge Foodstyling: Liberty Fennell