Ratatouille met anijs en gegrild brood
Gemiddeld
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Bereiding
Pel en snipper de ui en de knoflook. Was de aubergine en snijd hem in kleine blokjes. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Was de tomaten en snijd ze in blokjes.
Verhit 2 el olijfolie in een pan en fruit de aubergine, de ui, de knoflook, het anijszaad en de paprika ca. 8 minuten. Voeg de tomaten, de ketchup en de azijn toe en laat het geheel nog ca. 5 minuten rustig garen. Breng het geheel op smaak met zout en peper.
Verhit een grillpan. Snijd het desembrood in plakken en wrijf ze in met 2 el olijfolie. Gril de plakken brood aan beide kanten en bestrooi ze met zout en peper. Ris de blaadjes basilicum van de takjes en hak ze grof. Meng het basilicum door de ratatouille en serveer de ratatouille met het gegrilde brood.