Bereiding

  1. Was de aubergine en snijd hem in kleine blokjes (brunoise). Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Pel en snipper de ui. Pel en snipper de knoflook.
  2. Verwarm de olijfolie in een ruime pan en fruit er de aubergine, de paprika, de ui en de knoflook ca. 8 minuten op middelhoog vuur in. Blus het geheel af met de wijn en voeg de laurierblaadjes, de steranijs en de rozemarijn toe. Stoof de groenten rustig gaar.
  3. Was de courgette en snijd hem in kleine blokjes. Voeg de courgette toe en stoof nog ca. 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3).
  4. Snijd de ciabatta in langwerpige dunne plakken. Leg de plakken op een bakplaat en bedruppel ze met olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Rooster de plakken ciabatta ca. 10 minuten in de oven tot ze krokant zijn.
  5. Leg de plakken ciabatta op een plankje en schep er de ratatouille op. Maak af met zwarte olijven.

Per portie: ca. 512 kcal
9 g eiwit | 29 g vet | 41 g koolhydraten

Tip: Plaats de hand waarmee je niet snijdt met teruggetrokken vingers over de groenten. Zo kun je niet in je vingers snijden. Snijd met het mes tegen je gebogen middelvinger, zo kun je het snijden een beetje begeleiden.