Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Cover voor Ravioli met wilde spinazie en tomaat

Ravioli met wilde spinazie en tomaat

  • Uitdagend

  • ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Kneed van de pastabloem, de eieren, de eidooier, 2 el olijfolie en een snuf zout een soepel deeg. Kneed minimaal 10 minuten. Verpak het deeg in vershoudfolie en leg het ca. 1 uur in de koelkast.

  2. Was de spinazie en laat hem goed uitlekken. Verhit 1 el olijfolie in een ruime pan en stoof er de spinazie 2-3 minuten in. Laat de spinazie een beetje afkoelen en hak hem fijn. Meng de spinazie met de ricotta en breng op smaak met zout en peper.

  3. Maak met een pastamachine dunne lappen van het pastadeeg. Verdeel de spinazievulling in hoopjes over het pastadeeg en leg er een vel pastadeeg bovenop. Druk de vulling een beetje plat en steek met een raviolistempel ravioli uit het deeg met vulling. Druk de deegranden van de ravioli goed op elkaar.

  4. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Was de cherrytomaten en dep ze droog. Leg de tomaten in een ovenschaal en bedruppel ze met 1 el olijfolie. Rooster de tomaten ca. 15 minuten in de oven.

  5. Was de rucola, laat hem uitlekken, houd wat blaadjes apart om te garneren en hak de overige rucola grof. Hak de amandelen grof. Pel en snipper de knoflook. Rasp de parmezaan grof. Meng de rucola, de amandelen, de knoflook en de parmezaan met 4 el olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.

  6. Kook de ravioli ca. 3 minuten in kokend water met wat zout. Neem de tomaten uit de oven en druk de helft ervan met een vork plat. Schep de ravioli voorzichtig uit het water en laat ze kort uitlekken. Verdeel de ravioli over borden en schep de tomaten en de grove rucolapesto eroverheen. Garneer met de overige rucola.

Foto’s: foodies

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)