Notenbrownie met kwark en honing
Gemiddeld
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Smelt de chocolade met 60 g boter au bain-marie. Klop de eieren met de suiker en een snufje zout romig. Hak de noten grof. Vet een bakvorm(ca. 15×15 cm) in en bestuif hem met bloem. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3).
Spatel de gesmolten chocolade voorzichtig door het eimengsel. Zeef 75 g bloem eroverheen en spatel de bloem erdoorheen. Roer voorzichtig de gehakte noten, op 2 el na voor de garnering, erdoorheen. Giet het beslag in de bakvorm en zet ca. 25 minuten in de oven. De brownie moet in het midden nog zacht aanvoelen.
Laat de brownie afkoelen en snijd hem in vieren. Stukken die niet meteen geserveerd worden kunnen worden bewaard in een koektrommel. Besmeer de stukken brownie dik met de kwark, druppel er de honing overheen en bestrooi met de overgebleven noten.