Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Brownie

Notenbrownie met kwark en honing

  • Gemiddeld

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Smelt de chocolade met 60 g boter au bain-marie. Klop de eieren met de suiker en een snufje zout romig. Hak de noten grof. Vet een bakvorm(ca. 15×15 cm) in en bestuif hem met bloem. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3).

  2. Spatel de gesmolten chocolade voorzichtig door het eimengsel. Zeef 75 g bloem eroverheen en spatel de bloem erdoorheen. Roer voorzichtig de gehakte noten, op 2 el na voor de garnering, erdoorheen. Giet het beslag in de bakvorm en zet ca. 25 minuten in de oven. De brownie moet in het midden nog zacht aanvoelen.

  3. Laat de brownie afkoelen en snijd hem in vieren. Stukken die niet meteen geserveerd worden kunnen worden bewaard in een koektrommel. Besmeer de stukken brownie dik met de kwark, druppel er de honing overheen en bestrooi met de overgebleven noten.

Per portie: 311 kcal | 49 g koolhydraten | 5 g eiwit | 18 g vet

Foto’s: Stephan van Raay (F&L)

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)