Bereiding
In het meinummer staat een voorproefje uit het boek De Zilveren Lepel Vis. Vijf heerlijke Italiaanse visrecepten, perfect voor zonnige lentedagen. Nu heb je voor het recept op p. 80, de zalmtaart met spinazie, een deeg nodig. Hiervoor kun je kant-en-klaar deeg voor hartige taart gebruiken, maar zelf een pasteideeg maken is zo gepiept. In De Zilveren Lepel (de rode editie) staat onderstaand recept voor zo’n deeg:
- Zeef de bloem en wat zout in een bergje op het aanrecht en voeg de boter toe.
- Werk de boter met uw vingertoppen door de bloem tot een kruimelige massa is ontstaan.
- Maak een bergje met een kuiltje in het midden en doe er het ei en 2 eetlepels water in.
- Kneed alles licht (uw handen moeten koud zijn; houd ze zo nodig onder de koude kraan) of gebruik een metalen paletmes.
- Wikkel het deeg in plasticfolie, plet het zachtjes met een deegroller en leg het 1 uur in de koelkast.
Verwerk het deeg verder zoals in het recept voor de zalmtaart met spinazie staat beschreven. Buon appetito!