Bereiding

  1. Bak voor de lamsstoof de lamsnek in 20 minuten donkerbruin aan in een ruime hoeveelheid olijfolie en roomboter.
  2. Snijd de uien in ringen. Snijd de knolselderij en de wortels fijn en pers de knoflook. Bak alles even kort in een grote braadpan, voeg de honing toe en laat het geheel karamelliseren.
  3. Voeg de rode wijn, porto, lamsfond, sojasaus en rodewijnazijn toe. Voeg alle kruiden en specerijen toe en breng de saus aan de kook.
  4. Voeg de lamsnek toe aan de saus en laat alles ongeveer 3-4 uur zachtjes garen.
  5. Rasp voor de aardappelpuree de aardappels en kook ze in 20 minuten gaar in water met wat zout.
  6. Verwarm intussen de melk met de roomboter, niet laten koken!
  7. Giet de aardappel af en laat even goed drogen in een pan op het vuur.
  8. Draai ze door een passe vite (of stamp fijn met een pureestamper) en voeg beetje bij beetje het melk-botermengsel toe en breng op smaak met zout en peper.
  9. Verdeel het vlees over borden en serveer hier een flinke toef aardappelpuree bij.
Ruige kost

Meer gerechten zoals deze?

Ruige kost
€25,00