Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
red velvet tulband

Red velvet tulband

  • Gemiddeld

  • ca. 2 uur bereidingstijdca. 2 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 12

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C). Zeef 250 g bloem, het cacaopoeder, het bakpoeder en het zout in een kom. Klop 100 g boter met de basterdsuiker en de vanillesuiker in ca. 10 minuten wit en romig met een handmixer. Voeg de kleurstof toe. Klop een voor een de eieren door het botermengsel, afgewisseld met telkens 1 el van het bloemmengsel. Klop tot een glad beslag. Spatel het overige bloemmengsel  erdoorheen. Roer voorzichtig de karnemelk en de azijn erdoorheen. Schep het beslag in een met boter ingevette en met bloem bestoven tulbandvorm. Bak de tulband in ca. 50 minuten gaar in de oven.

  2. Neem de tulband uit de oven en laat ca. 10 minuten in de vorm afkoelen. Stort hem op een rooster en laat verder afkoelen. Leg de witte chocolade in de koelkast.

  3. Klop de roomkaas met de mascarpone in ca. 10 minuten luchtig. Voeg de poedersuiker en het citroensap toe en blijf kloppen tot een zeer glad en glanzend glazuur ontstaat. Snijd de tulband 2 keer horizontaal door.  Bestrijk de onderste plak met ca. ¼ van het glazuur. Leg het middenstuk erop en bestrijk met ca. ¼ van het glazuur. Leg het bovenste stuk erop en bestrijk de hele tulband met het overige glazuur. Laat ca. 30 minuten opstijven in de koelkast.

  4. Schaaf de witte chocolade dun met een rasp of dunschiller. Bestrooi de tulband met de geschaafde witte chocolade.

Foto’s: Stephan van Raay Receptuur & foodstyling: Willem van Santen Styling: Willemijn van der Kamp Servies etc.: Bitossi (bitossihome.prospecct.nl), Fonq (fonq.nl), Sissy Boy Homeland (sissy-boy.nl), eigen collectie

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)