• Home
  • Recepten
  • Blog
  • Win!
  • Magazine
  • Abonneren
  • Contact
  • Home
  • Recepten
  • Blog
  • Win!
  • Magazine
  • Abonneren
  • Contact

Red velvet tulband

Red velvet tulband
3.7 (3 stemmen)
  • 12 Personen
  • 120 Minuten
  • Gevorderd

Ingrediënten

  • 250 g + extra bloem
  • 1 el cacaopoeder
  • 1 tl bakpoeder
  • ½ tl zout
  • 100 g + extra boter
  • 175 g witte basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker (8 g)
  • ca. 1 el rode kleurstof*
  • 2 eieren
  • 175 ml karnemelk
  • 2 tl frambozenazijn
  • 1 reep witte chocolade (ca. 200 g)
  • 250 g roomkaas
  • 250 g mascarpone
  • 150 g poedersuiker
  • sap van ½ citroen

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C). Zeef 250 g bloem, het cacaopoeder, het bakpoeder en het zout in een kom. Klop 100 g boter met de basterdsuiker en de vanillesuiker in ca. 10 minuten wit en romig met een handmixer. Voeg de kleurstof toe. Klop een voor een de eieren door het botermengsel, afgewisseld met telkens 1 el van het bloemmengsel. Klop tot een glad beslag. Spatel het overige bloemmengsel  erdoorheen. Roer voorzichtig de karnemelk en de azijn erdoorheen. Schep het beslag in een met boter ingevette en met bloem bestoven tulbandvorm. Bak de tulband in ca. 50 minuten gaar in de oven.
  2. Neem de tulband uit de oven en laat ca. 10 minuten in de vorm afkoelen. Stort hem op een rooster en laat verder afkoelen. Leg de witte chocolade in de koelkast.
  3. Klop de roomkaas met de mascarpone in ca. 10 minuten luchtig. Voeg de poedersuiker en het citroensap toe en blijf kloppen tot een zeer glad en glanzend glazuur ontstaat. Snijd de tulband 2 keer horizontaal door.  Bestrijk de onderste plak met ca. ¼ van het glazuur. Leg het middenstuk erop en bestrijk met ca. ¼ van het glazuur. Leg het bovenste stuk erop en bestrijk de hele tulband met het overige glazuur. Laat ca. 30 minuten opstijven in de koelkast.
  4. Schaaf de witte chocolade dun met een rasp of dunschiller. Bestrooi de tulband met de geschaafde witte chocolade.

*Probeer uit hoeveel kleurstof voldoende is, kleurstoffen kunnen zeer variëren in sterkte.

Foto’s: Stephan van Raay Receptuur & foodstyling: Willem van Santen Styling: Willemijn van der Kamp Servies etc.: Bitossi (bitossihome.prospecct.nl), Fonq (fonq.nl), Sissy Boy Homeland (sissy-boy.nl), eigen collectie

Meer overheerlijke recepten vind je in de nieuwe Foodies!

Denk nasi goreng, saté, sushi en spekkoek; loopt het water je al in de mond? De uiteenlopende Aziatische keuken is...Lees verder

kerst red velvet Tulband

Vorig receptPanettonetulband

Volgend receptSinaasappeltulband

Recepten

Meer uit onze keuken

90 Minuten

Kerststol

50 Minuten

Tournedos met rodewijnsiroop op pompoenpuree

25 Minuten

Mincemeat

180 Minuten

Chocoladetulband

Foodies

Foodies is er voor mensen die van lekker eten houden. De recepten zijn smaakvol, maar altijd maakbaar en toegankelijk. Van de beginnende tot gevorderde kok, in foodies vind je voor ieder wat wils!

Connect

Meer food

koken & genieten

F&L Media B.V. | Cookies | Privacybeleid | Voorwaarden | Adverteren | Vacatures

We gebruiken cookies om de website goed te laten werken, het gebruik te meten en relevante advertenties te tonen. Meer informatie.