Red velvetbrownies
Eenvoudig
40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd
ca. 1 uur wachttijdca. 1 u. wachttijd
Bereiding
Vet een brownievorm (20 x 20 cm) in met boter en bekleed met bakpapier. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180⁰C / hetelucht: 160⁰C). Klop de gesmolten boter, de suiker en de vanille in een kom door elkaar. Klop de rode kleurstof en de eieren erdoorheen tot het mengsel felrood is.
Zeef het cacaopoeder en de bloem boven het beslag en voeg de azijn toe. Spatel alles door elkaar. Roer voor de cheesecakeswirl de roomkaas, de eidooier en de suiker door elkaar en houd apart.
Verdeel het grootste deel van het browniebeslag over de vorm en verdeel het cheesecakemengsel er in lepels overheen. Verdeel de rest van het beslag eroverheen en maak er met een satéprikker een marmerpatroon in. Bak ca. 30 minuten in de oven, tot de bovenkant glanst. Neem uit de oven, laat ca. 30 minuten afkoelen in de vorm en laat daarna helemaal afkoelen op een rooster. Snijd in stukken. In een luchtdichte bak blijven de brownies vijf dagen goed, in de diepvries tot een maand.