Foodies 02/2025
Azië
cover Azie
Red velvet brownies

Red velvetbrownies

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

  • ca. 1 uur wachttijdca. 1 u. wachttijd

Aantal stuks
16

Ingrediënten

Voor de cheesecakeswirl

Benodigdheden

  • bakpapier
  • 1 satéprikker
Hoe leuk zijn deze brownies? Ze smaken niet alleen super lekker, maar zijn ook nog eens een feestje om te serveren. Gegarandeerd succes!

Bereiding

  1. Vet een brownievorm (20 x 20 cm) in met boter en bekleed met bakpapier. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180⁰C / hetelucht: 160⁰C). Klop de gesmolten boter, de suiker en de vanille in een kom door elkaar. Klop de rode kleurstof en de eieren erdoorheen tot het mengsel felrood is.

  2. Zeef het cacaopoeder en de bloem boven het beslag en voeg de azijn toe. Spatel alles door elkaar. Roer voor de cheesecakeswirl de roomkaas, de eidooier en de suiker door elkaar en houd apart.

  3. Verdeel het grootste deel van het browniebeslag over de vorm en verdeel het cheesecakemengsel er in lepels overheen. Verdeel de rest van het beslag eroverheen en maak er met een satéprikker een marmerpatroon in. Bak ca. 30 minuten in de oven, tot de bovenkant glanst. Neem uit de oven, laat ca. 30 minuten afkoelen in de vorm en laat daarna helemaal afkoelen op een rooster. Snijd in stukken. In een luchtdichte bak blijven de brownies vijf dagen goed, in de diepvries tot een maand.

Per stuk: 243 kcal | 24 g koolhydraten | 4 g eiwit | 14 g vet

Receptuur: Cassie Best & Helena Busiakiewicz Fotografie & styling: Myles New Foodstyling: Lizzie Harris

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)