Foodies 11/2024
Lekker stoven
fd2411 cover
vegaburgers: regenboogburger

Regenboogburgers met gegrilde groenten en wortelketchup

In samenwerking met De Vegetariërsbond
  • Eenvoudig

  • ca. 2 uur bereidingstijdca. 2 u. bereidingstijd

  • 30 minuten wachttijd30 min. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verhit voor de wortelketchup de olie in een koekenpan. Voeg de wortel, de ui, de bleekselderij, de gember, de knoflook, de rode peper en de tomatenpuree toe en fruit ca. 4 minuten op laag vuur. Voeg de gedroogde kruiden en wat zout en peper toe. Blus af met de gepelde tomaten en 150 ml water en breng aan de kook. Leg het deksel schuin op de pan en laat ca. 50 minuten zachtjes pruttelen.

  2. Verwijder het laurierblaadje en de kruidnagel en pureer het geheel met een staafmixer glad. Giet het door een zeef in een kookpan. Voeg de azij n en de rietsuiker toe en breng opnieuw aan de kook. Laat nog eens 50 minuten zachtjes pruttelen. Laat afkoelen en bewaar de ketchup in een goed afgesloten schone fles of pot in de koelkast.

  3. Wrijf de aubergine, de courgette, de paprika’s en de ui in met olij folie en bestrooi met zout en peper. Gril de groenten in porties in een hete grillpan of op de barbecue tot ze zacht zijn en mooie grillstrepen hebben. Halveer de burgerbroodjes en rooster ze op de snijkant ook even in de grillpan. Bestrijk 4 broodjeshelften royaal met de wortelketchup en beleg met de sla en de gegrilde groenten.

  4. Stapel telkens twee belegde broodjes op elkaar, garneer met een plak tomaat en nog meer ketchup. Dek af met de overige broodjeshelften.

*Maak de wortelketchup het liefst zo ver mogelijk van te voren. Als hij een dag of twee kan trekken, heeft hij nog veel meer smaak. Hij blijft ca. 2 weken houdbaar in de koelkast.

Receptuur en foodstyling: Jacqueline Sluijter Foto’s: Willem van Santen Styling: Femke van Waveren

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)