Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Rémy Martin Sidecar cocktail

Rémy Martin Sidecar cocktail

In samenwerking met Rémy Martin
  • Eenvoudig

  • 5 minuten bereidingstijd5 min. bereidingstijd

Deze klassieke cocktail met cognac, sinaasappellikeur en citroensap zou in 1921 zijn uitgevonden en vervolgens naar Frankrijk zijn gebracht. Nog steeds is het een symbool voor verfijnde smaak en luxe.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 1

Ingrediënten

Lees verder na de advertentie

Deze klassieke cocktail met cognac, sinaasappellikeur en citroensap zou in 1921 zijn uitgevonden en vervolgens naar Frankrijk zijn gebracht. Nog steeds is het een symbool voor verfijnde smaak en luxe.
Wist je dat?
Volgens de traditie werd een premiumversie van de cocktail voor het eerst geserveerd in 1923 in het Ritz in Parijs, gemengd met een Rémy Martin cognac die ouder was dan de phylloxera-plaag, de pest die in de negentiende eeuw de Franse wijngaarden verwoestte. De zeldzaamheid van deze eau-de-vie maakte dit tot de duurste cocktail ter wereld.

Bereiding

  1. Doe alle ingrediënten in een shaker met ijs. Schud tot de randen beginnen te bevriezen. Zeef het mengsel en schenk het in een glas.

  2. Maak af met sinaasappelschil voor een gastronomische toets of citroenschil voor een vleugje frisheid.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)

Receptuur: Rémy Martin

Meer weten over verschillende cocktailtechnieken? Lees hier de beste tips & tricks van Tess Posthumus.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!