
Ricebowl met gestoomde aubergines
Gemiddeld
35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd
Bereiding
Kook de rijst, eventueel met wat zout, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer voor de dressing alle ingrediënten door elkaar. Snijd de aubergines in plakken van ca. 2 cm dik. Stoom de aubergines op een rooster in ca. 15 minuten tot ze echt zacht zijn. Heeft je oven meerdere stoomstanden? Gebruik de hoogste stand. Leg na ca. 8 minuten de eieren en de snijbonen bij de aubergines en stoom ze gaar. Neem uit de stoomoven en meng de aubergine direct met de helft van de dressing en houd apart. Doe de eieren in koud water, zodat je ze straks makkelijker kunt pellen. Snijd de snijbonen in stukjes van ca. 2 cm.
Pel de eieren en snijd ze in de lengte doormidden. Breng de rijst op smaak met rijstazijn. Verdeel de rijst over ondiepe kommen. Leg in iedere kom wat aubergine, snijbonen, geraspte wortel en 2 halve eieren. Schep er nog wat van de dressing overheen en maak af met de gehakte pinda’s en de lente-uitjes.