Foodies 10/2024
Wij gaan bakken
Cover van
Ricotta-cranberrycake

Ricotta-cranberrycake

  • Eenvoudig

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

  • 30 minuten wachttijd30 min. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 10

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Vet een springvorm (20 cm Ø) in met boter en bestuif hem met bloem. Klop 100 g zachte boter met de suiker en de vanillesuiker met een elektrische mixer in enkele minuten romig. Klop de eieren er één voor één doorheen. Klop de ricotta erdoorheen. Meng 175 g bloem met het bakpoeder en spatel het erdoorheen tot een glad beslag.

  2. Spatel de cranberrysaus en de rozemarijn door het beslag en schep het beslag in de springvorm. Verdeel de losse cranberry’s eroverheen. Bak 25-30 minuten in de oven tot een satéprikker die je in het midden prikt er weer schoon uit komt. Laat de cake afkoelen in de vorm. Bestuif voor het serveren met poedersuiker en bestrooi met wat extra cranberry’s.

Per portie: 298 kcal | 6 g koolhydraten | 8 g eiwit | 13 g vet

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)