Lees verder onder de advertentie
Ricottataartjes met frambozencoulis en viooltjes
Gemiddeld
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Breng de frambozen met 2 el suiker en 50 ml water aan de kook en pureer het geheel met een staafmixer glad. Wrijf de frambozencoulis door een fijne zeef en laat afkoelen.
Laat het bladerdeeg ontdooien en rol de plakjes iets dunner uit met een deegroller. Steek cirkels van ca. 12 cm Ø uit het deeg. Vet de holtes van een muffinbakblik in met boter en bekleed met de deegcirkels.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C). Roer de ricotta los en meng er de honing, de eidooiers en een snuf zout doorheen. Vul het deeg met het ricottamengsel. Bestrooi de bovenkant van de taartjes met de overige suiker. Bak de taartjes in ca. 25 minuten goudbruin en gaar in de oven.
Neem het bakblik uit de oven en laat kort afkoelen. Haal de taartjes voorzichtig uit de vormpjes en laat op een rooster verder afkoelen. Serveer de taartjes met de frambozencoulis en garneer met de viooltjes.
Lees verder onder de advertentie