Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
ricottataartjes

Ricottataartjes met frambozencoulis en viooltjes

In samenwerking met Landschappen.nl, medeorganisator van De Nationale Bijentelling
  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 8

Ingrediënten

Op 18 en 19 april is het weer tijd voor de Nationale Bijentelling. Jouw hulp is hard nodig, want veel bijensoorten worden met uitsterven bedreigd. Doe je ook mee? Beloon jezelf dan na afloop met deze heerlijke taartjes. In deze blog vind je meer informatie over de bijentelling.

Bereiding

  1. Breng de frambozen met 2 el suiker en 50 ml water aan de kook en pureer het geheel met een staafmixer glad. Wrijf de frambozencoulis door een fijne zeef en laat afkoelen.

  2. Laat het bladerdeeg ontdooien en rol de plakjes iets dunner uit met een deegroller. Steek cirkels van ca. 12 cm Ø uit het deeg. Vet de holtes van een muffinbakblik in met boter en bekleed met de deegcirkels.

  3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C). Roer de ricotta los en meng er de honing, de eidooiers en een snuf zout doorheen. Vul het deeg met het ricottamengsel. Bestrooi de bovenkant van de taartjes met de overige suiker. Bak de taartjes in ca. 25 minuten goudbruin en gaar in de oven.

  4. Neem het bakblik uit de oven en laat kort afkoelen. Haal de taartjes voorzichtig uit de vormpjes en laat op een rooster verder afkoelen. Serveer de taartjes met de frambozencoulis en garneer met de viooltjes.

Foto’s, receptuur & foodstyling: Willem van Santen Styling: Anne Heesink

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)