
Rigatoni met aubergine, olijven en pangrattato
Eenvoudig
20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd
20 minuten wachttijd20 min. wachttijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Snijd de aubergine in blokjes van 2 x 2 cm en bestrooi met wat zout. Laat ca. 20 minuten staan.
Bak voor de pangrattato het broodkruim goudbruin en krokant in de olijfolie. Laat afkoelen op keukenpapier.
Hak de sinaasappelschil, de peterselie, de knoflook en het komijnzaad fijn. Roer het broodkruim en wat zout erdoorheen. Houd apart.
Verhit de olijfolie in een ovenbestendige pan. Dep de aubergine goed droog met keukenpapier en bak de blokjes op hoog vuur ca. 8 minuten in de olie.
Voeg de knoflook, de olijven en de pelati toe en zet het vuur laag. Breng op smaak met zout en peper.
Kook intussen de rigatoni al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep uit de pan direct in de saus en meng goed met elkaar.
Schep de blaadjes basilicum erdoorheen. Rasp de pecorino eroverheen en bestrooi met de pangrattato.