Foodies All day brunch
All day brunch
Cover all day brunch
Rigatoni met aubergine, olijven, gepelde tomaten, pangrattato en Parmezaanse kaas.

Rigatoni met aubergine, olijven en pangrattato

In samenwerking met Mutti
  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

  • 20 minuten wachttijd20 min. wachttijd

Deze heerlijke rigatoni is een perfect voorbeeld van de Italiaanse keuken: simpel, maar vol van smaak. De zachte aubergine, zoute olijven en knapperige pangrattato vormen een heerlijke combinatie.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Voor de pangrattato

Benodigdheden

  • keukenpapier
Deze heerlijke rigatoni is een perfect voorbeeld van de Italiaanse keuken: simpel, maar vol van smaak. De zachte aubergine, zoute olijven en knapperige pangrattato vormen een heerlijke combinatie.

Bereiding

  1. Snijd de aubergine in blokjes van 2 x 2 cm en bestrooi met wat zout. Laat ca. 20 minuten staan.

  2. Bak voor de pangrattato het broodkruim goudbruin en krokant in de olijfolie. Laat afkoelen op keukenpapier.

  3. Hak de sinaasappelschil, de peterselie, de knoflook en het komijnzaad fijn. Roer het broodkruim en wat zout erdoorheen. Houd apart.

  4. Verhit de olijfolie in een ovenbestendige pan. Dep de aubergine goed droog met keukenpapier en bak de blokjes op hoog vuur ca. 8 minuten in de olie.

  5. Voeg de knoflook, de olijven en de pelati toe en zet het vuur laag. Breng op smaak met zout en peper.

  6. Kook intussen de rigatoni al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep uit de pan direct in de saus en meng goed met elkaar.

  7. Schep de blaadjes basilicum erdoorheen. Rasp de pecorino eroverheen en bestrooi met de pangrattato.

Per portie: 545 kcal | 73 g koolhydraten | 15 g eiwit | 27 g vet

Foto's en receptuur: Willem van Santen

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)