Rigatoni met kruidige venkelzaadgehaktballetjes
Eenvoudig
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Doe het paneermeel in een kom. Schenk de melk erbij en meng door elkaar.
Voeg het half-om-halfgehakt, de ui, het ei, het venkelzaad, de peterselie en het merendeel van het basilicum toe. Bestrooi met zout en peper. Kneed door elkaar. Maak er 30 gehaktballetjes van. Verhit 1 tl olijfolie in een grote pan met antiaanbaklaag en bak er de gehaktballetjes in porties goudbruin in.
Schep de balletjes uit de pan. Voeg de knoflook toe en bak kort. Voeg de tomatenblokjes, de gezeefde tomaten, de suiker en de azijn toe en kook ca. 20 minuten op laag vuur. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de gehaktballetjes toe aan de saus en kook 10-15 minuten op laag vuur. Kook intussen de rigatoni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer een klontje boter en het overige basilicum door de saus. Serveer met de rigatoni.